Lifehacks voor fietsen: azijn & roest

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met azijn roest van je fiets verwijderen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Azijn & roest
Je fietsbel, je stuur, je zadelpen: roest ligt op de loer. Hoe haal je die oxidatie weg? Een goedkope en eenvoudige manier is de combinatie van azijn en aluminiumfolie. Wat roest op je stuur? Dep er azijn op, laat goed intrekken en poets de boel vervolgens op met een stukje aluminiumfolie. Doop voor extra effect het folie even in de azijn. Kun je je fietsonderdeel nog losmaken, laat het dan een poosje weken in azijn. Daarna weer oppoetsen met aluminiumfolie.

Lees ook: Fietshack cola & roestplekken

Wist je dat…

  • Azijn is (net als WD-40 en BICARBONAAT) voor nog 1001 dingen te gebruiken. Het werkt bijvoorbeeld als zilverpoets, tegen een zere keel, is geurabsorberend en insectwerend en werkt samen met suiker prima als snijbloemenvoeding…
  • Azijn is eindeloos houdbaar en je hoeft het niet in de koelkast te bewaren. Door de lage zuurgraad is het zelf-conserverend.
  • ’s Werelds enige azijnmuseum is gevestigd in de VS. Azijnconsultant Dr. Lawrence Diggs, oftewel VINEGARMAN runt dit INTERNATIONAL VINEGAR MUSEUM

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nlen we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Waar kun je het eigenlijk niet voor gebruiken..?

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.