Lifehacks voor fietsen: fietshack cola & roestplekken

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met cola roestplekken verwijderen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Cola & roestplekken
Oké, echt healthy is het niet per se, maar op een lange, warme fietsdag kan een koude Coca-Cola een onwijze oppepper zijn onderweg. Door de suikers, caffeine en het vocht in de beroemde frisdrank kun je er weer even tegenaan. En: wist je dat je met cola ook goed oppervlakkige roestplekken kunt verwijderen van je fiets?

Cola bevat diverse zuren waaronder fosforzuur. Dit is heel effectief tegen roest. Zie je wat plekjes op je fiets? Doordrenk dan een spons met cola en poets hiermee de vlekken. Je kunt ook de cola-spons een tijd op de plek laten liggen als dat lukt, of eromheen binden. Een roestig onderdeel kun je een nachtje in een bakje cola laten weken. Daarna verwijder je eenvoudig de plekken.

Overigens: andere merken dan Coca-Cola voldoen ook! Het gaat om het zuur, niet om de smaak. Voor de roestplekken dan.. Meer weten over de Coca-Cola ingrediënten en/of alle merken (en dat zijn er nogal wat)? HIER vind je informatie over het bedrijf.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Lees ook: Fiets schoonmaken? Zo doe je dat 

Een ander merk cola voldoet ook!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.