Lifehacks voor fietsen: bicarbonaat & bidon

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met bicarbonaat je bidon of drinkfles reinigen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Bicarbonaat & bidon
Bicarbonaat – ook bekend als baksoda, baking soda, zuiveringszout, natriumbicarbonaat, maagzout of sodium bicarbonaat – is werkelijk voor van alles en nog wat te gebruiken. Net als keukenzout, aluminiumfolie, WD-40 of citroen is het een van die ultieme, multi-inzetbare producten. We lichtten er één gebruik uit: het schoonmaken van je bidon, drinkfles of thermoskan.

Ruikt je bidon, fles of kan niet helemaal fris (meer)? Of zijn er restjes limonade, thee, koffie of soep ingetrokken als het ware? Meng 50 gram bicarbonaat met 1 liter warm water, of natuurlijk 25 gram met een 1/2 liter warm water. Schenk in de bidon, fles of kan en laat een nachtje staan. Daarna goed uitspoelen en je kunt met frisse fles op pad!

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Fris van buiten én van binnen..

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.