Nóg een nieuwe fietsroute tussen Nantes en Mont Saint-Michel: La Régalante

0

Schreven we laatst al enthousiast over de nieuwe fietsroute tussen Mont Saint-Michel en Nantes, is er zomaar nóg een route bijgekomen tussen deze twee highlights: La Régalante. Dubbelop? Nou nee: eerder een leuke manier om een fijn rondje te maken door de twee routes aan elkaar te plakken!

Fietsen van Mont Saint-Michel naar Nantes

La Régalante is de naam van de nieuwe route tussen Mont Saint-Michel en Nantes, langs Bretonse forten van de Merveille. Deze fietsroute van bijna 300 km leidt voor de helft over fietspaden met een laag stijgingspercentage. Dat maakt het een fijne toegankelijke tocht, ook zonder e-bike. Je volgt de noord-zuidlijn die in het verleden de grens tussen Bretagne en de rest van Frankrijk vormde. Onderweg is veel te ontdekken aan vredige rivieren, meren, vijvers, bossen, karakteristieke dorpjes en middeleeuwse vestingen.

Doorsteek door landelijk Bretagne

De route ligt net iets verder oostelijk dan A Journey to Brittany, die we eerder tipten. Je komt niet langs Rennes maar wel langs de duizend jaar oude stad Fougères. Slenter door de oude wijk en ontspan op het terras van een café met uitzicht op de middeleeuwse vesting. Thourie, een klein, bewaard gebleven stadje, is de perfecte plek voor een proeverij van lokale producten op de markt op zaterdagochtend. Het middeleeuwse tijdperk is goed vertegenwoordigd op deze fietsroute, maar ook de hedendaagse geschiedenis komt langs met de maquis van Châteaubriant, het centrum van verzet tegen de nazi-bezetting. In Meilleraye de Bretagne ontdek je de abdij van Melleray en het Parc des Lavandières. En zo zijn er nog veel meer pareltjes!

A Journey to Brittany

Meer weten over de fietsroute A Journey to Brittany? Zie https://www.fietsactief.nl/2024/02/27/5x-leuke-dorpen-aan-de-fietsroute-a-journey-to-brittany/ en https://www.fietsactief.nl/2023/01/24/nieuwe-franse-fietsroute-a-journey-to-brittany/ Nog wel even handig om te weten: de route wordt het Frans de Traversée Moderne d’un Vieux Pays genoemd (in het Nederlands vertaald als: Unieke fietstocht door een oud gebied). De site van de route vind je hier.

 

Beeld: France Vélo Tourisme 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.