5x Leuke dorpen aan de fietsroute A Journey to Brittany

0

De nieuwe fietsroute A Journey to Brittany van Nantes naar Mont Saint-Michel is een ontdekking. Onderweg kom je langs tal van karakteristieke dorpjes, verspreid langs de kust, de rivier de Loire of verstopt in het uitgestrekte Bretonse binnenland. Stap af en neem de tijd om sfeer te proeven in gezellige haventjes en steegjes vol gekleurde huizen.

Zomergevoel ten top: fietsen langs de kust van Bretagne

Voormalig vissersdorp in vrolijke kleuren

Tegenover de levendige stad Nantes, aan de oevers van rivier de Loire, ligt het oude visserdorpje Trentemoult. Inwoners en bezoekers van Nantes stappen in het weekend graag op de zogenaamde “navibus”, een veerbootje waarmee je in vijf minuten in het dorpje bent. Je kunt er struinen langs de felgekleurde huisjes, een verse crêpe halen of genieten van de wind in je haren op een terrasje aan het water. Net buiten het dorp vind je “Le Pendule” van kunstenaar Roman Signer, de moeite waard om langs te fietsen.

Het haventje van Trentemoult

Vestingmuren en zoutpannen

Het middeleeuwse stadje Guérande telt 1,3 km aan stadswal, waar je tijdens je omzwerving wel 4 poorten en 6 torens tegenkomt. Allemaal bedoeld om de opbrengsten van de zoutmoerassen te beschermen, want ‘fleur de sel de Guérande’ staat bekend als de kaviaar onder het zout. In de kleine winkeltjes koop je de lekkerste producten kopen gemaakt met Guérande-zout, van karamel tot madeleines. Elke woensdag- en zaterdagochtend is er een gezellige markt in de 19e-eeuwse markthallen van het dorp!

Parkeer je fiets in Piriac sur Mer en slenter door de straatjes

Badplaats met gezellige steegjes

Met het geluid van meeuwen op de achtergrond wandel je door de smalle steegjes van het kustplaatsje Piriac-sur-Mer, dat omringd is met mooie zandstranden, baaien en kliffen. De stenen huizen van het dorp zijn opgefleurd met blauwe luiken, roze hortensia’s en stokrozen. Ontdek de lokale ambachten in de kleine winkeltjes en geniet van een goed glas wijn op een van de terrassen aan de haven.

Rijke geschiedenis en prachtig uitzicht

Reis terug in de tijd in het dorp La Roche-Bernard, waar rond het jaar duizend de eerste Vikingtoren verscheen en later ook weer goede zaken werden gedaan met de handel in zout. Het kantoor van de havenmeester, de entrepots en de zoutzolders zijn daar nog bewijs van. Wandel langs de eeuwenoude huizen naar boven voor een prachtig uitzicht over rivier La Vilaine en de groene omgeving.

Gezellige restaurants en mooie zonsondergangen

Vanaf het schiereiland van het knusse dorpje Saint-Servan kijk je uit op het oude centrum van de aangrenzende stad Saint-Malo. Maar dit dorp is zelf ook een bezoek waard. Rondom de baai Anse des Sablons zitten allerlei gezellige visrestaurants. Bezoek de 14-eeuwse Solidor-toren en ga naar het 18e-eeuwse Fort d’Alet, waar exposities over het WOII-verleden van de regio te bezichtigen zijn. Op het schiereiland vind je ook de populaire bar Point Zéro, waar je vanuit een zitzak een van de mooiste zonsondergangen van Bretagne bewondert.

Saint-Servan is een leuk plaatsje om wat langer te blijven plakken

A Journey to Brittany

Deze nieuwe fietsroute van Nantes naar Mont Saint-Michel is 500 km lang. Onderweg ontdek je de steden Nantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes, maar ook minder bekende baaitjes en mooie natuur. De route is redelijk vlak, dus ook goed te doen zonder e-bike. De tocht is onderverdeeld in 6 etappes. Neem de tijd en stap af bij de diverse bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants waar je langskomt! Download de route via voyage-en-bretagne.com, hier vind je ook veel tips voor je vakantie. We signaleerden de nieuwe fietsroute al eerder, hieronder lees je er meer over!

Nieuwe Franse fietsroute: A Journey to Brittany

Beeld: LAMOUREUX Alexandre, Saint-Malo SMBSMM, Martin Argyroglo LVAN

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.