Nieuwe Franse fietsroute: A Journey to Brittany

0

In de zomer van dit jaar moet de nieuwe fietsroute A Journey to Brittany helemaal klaar zijn: 500 kilometer langs mooie baaien, gezellige plaatsjes en prachtige natuur aan de Franse westkust. Op dit moment legt de organisatie de laatste hand aan de bewegwijzering. Een leuke manier om Bretagne te ontdekken!

fietsroute A Journey to Brittany

Genoeg mogelijkheden om even aan het water pas op de plaats te maken

A Journey to Brittany: Nantes naar Bretagne op de fiets

Rode draad van de route is het water: je volgt de kustlijn of rivier langs de mooiste en soms redelijk onbekende plekjes. De route is daardoor redelijk vlak en geschikt voor jong, oud en iedereen daartussenin. Het traject is onderverdeeld in 6 etappes, van de vooruitstrevende, moderne stad Nantes naar de ruige Bretonse kust.

fietsroute A Journey to Brittany

Hier het traject in één oogopslag

De eerste twee etappes

Je gaat van start in de kunstzinnige stad Nantes. Het eerste deel van de route loopt via de monding van de Loire langs verschillende moderne kunstwerken. De tweede etappe fiets je langs het strand langs chique badplaats La Baule, Pornichet met de pijnboombossen, Piriac sur Mer en via de zoutpannen van Guérande.

Huang Yong Ping, Serpent d’océan, Saint-Brévin-les-Pins

Saint Malo, Cancale en de Mont Saint Michel

De derde etappe volgt de wilde rivier de Vilaine en gaat langs het hooggelegen dorp La Roche-Bernard en de stad Redon. Hierna fiets je langs het kanaal Ille-et-Rance en de vele sluizen en typische Bretonse plaatsje zoals Dinan. Wat steiler is de volgende etappe, tussen Saint Malo en Cancale. Het eindpunt is de Mont Saint Michel, de wereldberoemde abdij op een rotsachtig getijdeneiland.

Zoutzieder in Guérande

Fietsvriendelijke logeeradresjes

Verschillende fijne logeeradressen onderweg zijn helemaal ingesteld op fietsers. Je herkent ze aan het ‘accueil vélo‘-label. De adressen liggen altijd binnen 5 kilometer afstand van de fietsroute, bieden een veilige plek voor de fietsen, een reparatieset indien nodig en de mogelijkheid om een e-bike accu op te laden. Kijk voor meer informatie op ACCUEIL VÉLO

Strand bij La Baulee

Stukje met de trein?

Vanaf verschillende plaatsen op de route kun je een stuk met de trein reizen. Ideaal wanneer je minder ver wil fietsen, of liever alleen met wind mee trapt. In onder andere Nantes, Saint-Nazaire, Rennes, Saint Malo en Dinan kun je opstappen. Handig: je fiets mag in Franse regionale treinen gratis mee!

Moderne kunst langs de Loire

Praktisch

Kijk voor informatie over de route, bezienswaardigheden, slaapadressen en restaurants op de websites:  VOYAGE EN BRETAGNENANTES, SAINT-NAZAIRE, LA BAULE en RENNES. Download HIER de gpx-bestanden. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren. Bekijk ook deze CHECKLIST met praktische, duurzame reistips.

Beeld: A.Lamoureux, Philippe Piron _LVAN, Bretagne Tourisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.