Camelbak Podium Chill bidon met isolatie – Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Zoals de Camelbak Podium Chill, een bidon met isolatie: ‘Water blijft langer koud, maar geen úren en úren‘.

Camelbak Podium Chill

Camelbak Podium Chill

Genoeg drinken onderweg is van belang voor je uithoudingsvermogen. Een bidon die in een houder op je frame past, is handig omdat je dan niet hoeft te stoppen om je fles uit je tas te halen. Met een bidon kun je al rijdende drinken. Da’s fijn als het warm is, als je niet graag stopt of houdt van sportief fietsen. Een gewone bidon heeft een drinktuit die je open kunt houden, of met je tanden al rijdende opentrekt. Dit systeem kan lekgevoelig zijn.

Camelbak Podium Chill

De specs

De Camelbak Podium Chill is gemaakt van BPA-vrij propyleen, en is dubbelwandig. Daardoor blijft je koude drank twee keer langer op temperatuur, geeft het merk aan. De bidon is er in 710 en 620 milliliter, in diverse kleuren en heeft een afsluitbare, lekvrije Jet Valve-drinktuit. De dop kun je uit elkaar halen en schoonmaken. Camelbak raadt aan dit met de hand te doen.

Lees ook: Zo doe je dat – bidonhouder monteren

Onze mening

Wat we prettig vinden: deze bidon is licht, maar voelt lekker stevig en slijtvast. Hij is makkelijk inknijpbaar, vooral onder de ‘taille’. De drinktuit is groter dan bij een gewone bidon, maar drinkt heel fijn en geeft veel water. Groot pluspunt: wij ontwaren geen plastic-smaak. De dop is makkelijk schoon te maken, robuust en de drinktuit met een draai­beweging afsluitbaar. Hiervoor heb je twee handen nodig. De bidon is dan echt dicht en lekvrij. Is de tuit open, dan geeft de fles alleen water bij knijpen en lekt niet. ‘Open’ is dus ook ‘dicht’. Water blijft langer koud, maar geen úren en úren – en dat claimt Camelbak ook niet. Al met al: topfles.

Camelbak Podium Chill, circa € 19,99 via webshops kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: bicarbonaat & bidon

Alternatieven

Elite Ice Fly
De inknijpbare, BPA-vrije en vaatwasserbestendige Elite Ice Fly is er in 500 milliliter (vier kleuren) en in 650 milliliter (twee kleuren). De geïsoleerde fles houdt je drank circa 2,5 uur op temperatuur en heeft een beschermdop over de drinktuit die met één hand te openen is. Vanaf circa € 13,99 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

BBB ThermoTank
De BPA-vrije BBB ThermoTank met 3M-isolatie houdt je drinken langer op temperatuur. De fles heeft een volume van 500 milliliter, is er in zwart en wit en is vaatwasserbestendig. De dop heeft een AutoClose-ventiel dat altijd klaar is voor gebruik, maar dicht is tijdens het fietsen. € 24,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.