Lifehacks voor fietsen: vodka & bidon

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: een eetlepel vodka in je bidon voor een bijzonder resultaat. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Vodka & bidon

Ben je een bikkel van een fietser die geen superduper thermosfles heeft, maar een gewone plastic bidon of fles? En fiets je graag in de winter, ook als het vriest? Ook dan is genoeg water drinken van belang!  Om te zorgen dat je water minder snel bevriest, voeg je simpelweg een scheutje – denk aan een eetlepel – vodka of andere sterke drank toe aan je bidon. Alcohol heeft een lager vriespunt dan water en houdt daardoor de inhoud van je bidon langer drinkbaar – ook als het buiten superkoud is.

Extra tip voor winterse ritten: bewaar je bidon ondersteboven in je bidonhouder, jas of tas (als-ie niet lekt tenminste). Water bevriest van boven naar beneden, dus op deze manier bevriest je drinktuit als laatste.

Lees ook: Fietsen door de sneeuw en bij gladheid? 5 tips

Doe je (veel) meer dan een scheutje in je bidon, dan krijg je ook een bijzonder resultaat. Je krijgt het dan tijdelijk warm van binnen, maar kan ook pardoes een sloot inrijden…

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: bicarbonaat & bidon

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.