Lifehacks voor fietsen: veiligheidsbril & winterweer

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met een veiligheidsbril het winterweer trotseren. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Veiligheidsbril & winterweer

Stap je op in de in winter voor een blokje om, een woonwerk-rit of een andere bestemming dan kan het fijn zijn je ogen te beschermen met een fietsbril met heldere lenzen – als je niet al een bril draagt. Zo’n bril beschermt je ogen tegen koude wind, tranende ogen, plotse regen, hagel of rondvliegende deeltjes. Ook bij het fietsen in het donker kan zo’n bril erg prettig zijn. Deze brillen zijn er in vele prijsvariaties.

Een zeer budgetvriendelijk alternatief is een veiligheidsbril die je bij een willekeurige bouwmarkt vindt of online kunt aanschaffen. Deze hebben misschien niet de meest aantrekkelijke vormgeving (eh.. dat geldt ook voor sommige fietsbrillen) maar functioneren voor dit doel prima. Altijd handig!

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: zinkzalf & fietsbril

 

Tip: er zijn ook veiligheidsbrillen met anti-condenslaag, deze beslaan niet! Wel iets kostbaarder..

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: schilderstape & knooppunten

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.