Lifehacks voor fietsen: schilderstape & knooppunten

1

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer deel 3 in de serie Waarop noteer je je knooppunten? Dé lezerstip: op schilderstape. Maar we noemen ook nog twee andere originele opties van lezers. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Schilderstape & knooppunten

Na de fietshacks buisisolatie & knooppunten en wc-rol & knooppunten vormt het voorlopige sluitstuk in deze reeks de tip om schilderstape te gebruiken. Verschillende enthousiaste fietsers mailden ons deze aanrader.

Zo schreef Mary: ‘Leuk dat idee dat wc-rolletje om te knooppunten op te noteren. Maar het kan een stuk eenvoudiger. Al jaren schrijf ik de knooppunten met een watervaste stift op een stukje tape van circa 10 centimeter. 2 rijtjes naast elkaar en plak het stukje tape in het zicht op het frame. Thuisgekomen trek ik het er weer af en gooi het weg!’

Bob merkt op: ‘Ik pak een rol afplakband en schrijf hierop met een watervaste viltstift GROOT de te fietsen nummers. Nooit meer een bril nodig onderweg‘.

En zó kan het ook nog

Katja heeft ook een leuke: ‘Ik las in de FietsActief-nieuwsbrief de lifehack van het gebruik van een wc-rol voor knooppunten. Ik gebruik zelf altijd een kofferlabel. Het label waait tijdens het fietsen altijd naar je toe, dat maakt de knooppunten nog beter leesbaar.

Laat maar waaien die wind!

Of misschien zo?

En Herman mailde de volgende tip: ‘Voor de wc-rol heb ik nog een beter idee. Om de knooppunten goed in beeld te houden, gebruik je een badgehouder. Deze klem je aan een kabel bij het stuur‘.

En zo werkt dat dus met een badgehouder..

Alle lezers hartelijk dank voor de tips!

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Henk Batavier op

    Leuke (huishoudelijke)tips voor het noteren van de knooppunten ! Ook wel een elektrische fiets op de foto’s.
    Dus waarom ook niet eenvoudig de knooppunten op een smartphone met de app Fietsknoop opnemen in de tips!? ! Je kan daarmee zelf de nummers ingeven, je mis nooit meer een bordje en de juiste rijroute wordt duidelijk getoond!

    Met vriendelijke groeten
    Henk Batavier