Lifehacks voor fietsen: wc-rol & knooppunten

2

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: een lege wc-rol gebruiken voor je knooppunten. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Iedere lege wc-rol voldoet

Lifehacks voor fietsen

Wc-rol & knooppunten

Onlangs gespot in Drenthe door onze freelance medewerkster Linda Korsten: een fiets met om het stuur een wc-rolletje met daarop de knooppuntnummers van een tocht. Nummers noteren, rolletje doorknippen, bevestigen en eventueel de doorgesneden delen weer aan elkaar plakken met een plakbandje. Handig! We vragen ons nog wel af of het rolletje als je een dunner of ander gevormd stuur hebt niet gaat draaien..

Zo ziet dat er dus uit..

Dijbeen & knooppunten

Deze lezerstip van lezer G. Dietvorst vinden we ook leuk: “Als ik in korte broek op de (race)fiets ga, schrijf ik de knooppunten voor de heenweg of het eerste stuk op mijn linker dij en de terugweg of tweede deel op mij rechter dij. Kun je niet verliezen. Geen plakband nodig. Bij douchen gaat het er weer af.

Wat ook kan: buisisolatie gebruiken of schilderstape
Heb je nog wc-rollen over? Gebruik ze als instant megafoon

Heb jij nog tips voor het noteren van knooppuntnummers? Laat het ons weten.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. waarom moeilijk doen met een WC-rol? Ik schrijf (print) ze op een strookje papier, die ik met plakband op mijn stuur plak en wel zodanig, dat het hele papier beplakt is, zodat eventuele regen die niet zal kunnen wissen.

  2. Je kunt op het stuur ook een stukje schilderstape plakken, waar je de nummers van de route op schrijft, desnoods in 2 regels boven elkaar. Dat kan niet verschuiven of wegwaaien, en trek je er later zo weer af. Je kunt de volgende er ook overheen plakken, bijv. als je dagen achter elkaar gaat fietsen, zoals in de vakantie.