Lifehacks voor fietsen: zinkzalf & fietsbril

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met zinkzalf je fietsbril, of andere bril, op zo’n plek houden. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Zinkzalf & fietsbril

Onze freelance medewerkster Linda Korsten tipte weer een leuke lifehack. Handig voor in de zomer als het warm is, of als je heel fanatiek fietst en het zweet je uitbreekt. Dan kan je bril namelijk makkelijk van je neus glijden, en een afzakkende bril onderweg is niet handig. Smeer daarom wat zinkzalf op je neus. Dit legt een stroef laagje op je huid, zodat je bril gewoon blijft zitten: ideaal.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: scheerschuim & bril

Wist je dat..?

  • Je zinkzalf tegelijkertijd heel goed kunt gebruiken waar het voor bedoeld is: als billencrème. Het beschermt je kwetsbare onderkant en legt er een laagje overheen. Ook fijn als je als vrouw snel last hebben van schimmels/infecties.
    Let wel op: gangbare merken gebruik in hun zinkzalf aardoliederivaten, zoals vaseline. Dat sluit je huid af en kan prettig zijn om te vermijden. De alcohol die er ook vaak inzit, kan daarnaast je huid uitdrogen. Merken als Naïf Care of Petit & Jolie zijn daarom bijvoorbeeld aan te raden.
  • Laatste tip: een goede zinkzalf werkt ook geweldig tegen puistjes.

Zink in ruwe vorm: het vierde meest gebruikte metaal ter wereld, na staal, aluminium en koper

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: maïzena & je zitvlak

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.