Lifehacks voor fietsen: maïzena & je zitvlak

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met maïzena je zitvlak beschermen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Maïzena & je zitvlak
Nu je weer meer in het zadel zit, kan het zomaar zijn dat je ook wat meer last krijgt van huidirritatie, vooral bij warm weer. Het zitvlak kan sowieso een heikel punt zijn, van zadelpijn tot schurende plekken of wondjes.

Tegen zadelpijn helpt maïzena helaas hoogstwaarschijnlijk niet.., maar we kregen wel de tip dat voor een rit je zitvlak bepoederen het bindmiddel, irritatie kan voorkomen. Het hoge absorptievermogen van maismeel kan zorgen dat je huid meer beschermd is en deze droger en zachter blijft. Het proberen waard, een pak kost slechts circa 60 cent. Daar kun je heel wat ritten zacht mee zitten. Heb jij nog een tip om je zitvlak in optimale conditie te houden? We horen het graag!

Wist je dat..?

  • Je open plekjes of schurende huiddelen ook kunt voor- of nabehandelen met wolvet of – nog ‘professioneler’, maar niet per se beter, met iets als Assos Chamois Creme.
  • Dat je met maïzena ook vocht en geurtjes uit intensief gebruikte fietsschoenen kun verwijderen? Het fungeert als talkpoeder: doe wat maïzena in je schoenen en laat het een nacht staan. Volgende dag verwijderen, bijvoorbeeld met een stofzuiger, en voilá.
lifehacks voor fietsen

Niet alleen een wondermiddel in de keuken, maar ook op de fiets

Lees ook: Hoe kies je een passend zadel? Zo!

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.