E-bike in de regen, waar let je op? 5 tips

2

Fietsen met je e-bike in de regen? Dat kan prima. Net als jij is je elektische fiets niet van suiker gemaakt.  Toch kan het goed zijn te letten op de volgende 5 punten.


E-bike in de regen

1. DISPLAY
Je display zit doorgaans midden op je stuur. Op het display zitten elektronische punten die in contact moeten komen met het ‘huis’ op het stuur. Als vocht ertussen dringt, dien je het eerst schoon te maken. Niet met een staalborstel of staalwol, wel met een zachte doek met wat contactspray. Gewoon schoon- en droogpoetsen en opnieuw monteren.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: je display & de koelkast

2. VERLICHTING
Soms voedt je accu je verlichting. Heb je pech dan kan een detail als een stekkertje roet in het eten gooien. Nattigheid kan zorgen voor oxidatie. Wat je doet: even de stekker los maken, schoonmaken en eventueel een wolkje contactspray aanbrengen. Dan moet het weer goed zijn.
Extra: wij zijn fan van de naafdynamo. Altijd stroom.

3. STALLEN
Stal je elektrische fiets in een droge ruimte. Zeg maar op ‘kamertemperatuur’. Een vochtige schuur is geen aanrader. Een ruimte met voldoende ‘doorwaai’ mogelijkheden is ook goed

Lees ook: 3 tips voor je accu in de winter

4. MOTOR
In principe is je motor waterdicht. Mocht je fiets, al dan niet met jou erop, een keer gevallen zijn, check dan of de motor nog intact is en geen scheurtjes of breuken vertoont.

5. ACCU
Verzorg eventueel de contactpunten van je accu met de fiets om corrosie te voorkomen. Gebruik hiervoor een siliconenspray. En ook hier geldt: mocht je fiets, al dan niet met jou erop, een keer gevallen zijn, check dan of de accu nog intact is en geen scheurtjes of breuken vertoont.

Gaat het regenen? Da’s de hamvraag. Kijk op Weerplaza, Blijft het droog of Buienradar

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Nu rijd 90% van de mensen van 60+ op een ebike en die zie ik echt niet gaan sleutelen en met een spuitbusje in de aanslag om na wat regen hun ebike te gaan onderhouden.
    Je kan hier beter preventief zeggen; regenhoes om de accu, en boterhamzakje om het schermpje, bijvoorbeeld.
    Gaat er wat stuk hebben deze mensen meestal geld zat om het te laten fixen.