Lifehacks voor fietsen: je display & de koelkast

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: je display afkoelen in de koelkast om zonnevlekken te verwijderen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Display & koelkast

Heb je het wel eens gemerkt? Staat het display van je e-bike of speed pedelec te lang in de volle zon, dan kan het vlekken krijgen. Dit kan scherm onleesbaar maken. Dat los je op door je fiets binnen of in de schaduw te zetten en te wachten tot het display is afgekoeld. Dat duurt alleen wel een tijd. Gelukkig is er een snellere manier.

Zo gaat het sneller

En die gaat zo: wikkel je display in een droge, schone handdoek. Leg dit pakketje een kwartier tot een half uur in de koelkast. Haal het eruit en test je display. Grote kans dat-ie weer helemaal leesbaar is. Handig!

Let op: uiteraard pas je deze fietshack toe op eigen verantwoordelijkheid. Met dank aan Fietsenwinkel de Geus in Antwerpen

Lees ook: Bezienswaardigheden & Google Maps

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Denk er wel aan je display weer uit de koelkast te halen!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.