Lifehacks voor fietsen: bezienswaardigheden & Google Maps

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: bezienswaardigheden opslaan in Google Maps. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Bezienswaardigheden & Google Maps 

Via onze collega’s van Columbus Magazine komen we aan deze hack. Kan leuk zijn om te gebruiken als je op fietsreis gaat, maar ook bij een fietsdagje uit. Want tenzij je echt op de bonnefooi op pad gaat en je graag laat verrassen, doe je vaak voor je een dag (of langer) gaat fietsen al onderzoek naar plekken die je graag wil zien.

De hack: zoek alle strandjes, uitzichtpunten, restaurantjes of wat dan ook op in Google Maps en ‘pin’ ze. Dit doe je door eenmaal op de plek te tikken op je scherm, er verschijnt dan een rode pin. Zo krijg je een superhandig overzicht van alle leuke plekken en kun je er direct naartoe navigeren.

In het midden de rode ‘pin’ met stip in het midden

Omgeving & Google Maps

Ook kun je de omgeving via Google Maps bestuderen. Er verschijnt direct een foto, waardoor je heel gericht kunt bekijken of er nog iets moois in je omgeving te zien is. Pluis Google Maps uit en je wordt gegarandeerd beloond. Laatste handigheidje: download een Google Maps-kaart voor offline gebruik. Het scheelt data en je hoeft niet te verdwalen op plekken waar je eventueel geen bereik hebt.

Zoveel te zien en te doen! Kiezen is een kunst

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: bagagedrager & fietstashaak-beschadiging

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.