Lifehacks voor fietsen: bagagedrager & fietstashaak-beschadiging

1

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: zo bescherm je je bagagedrager tegen zogenaamde fietstashaak-beschadiging. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Bagagedrager & fietstashaak-beschadiging

Ook al zie je je bagagedrager niet als er tassen aan hangen, het is wel fijn om je voor- en en achterdrager mooi en netjes te houden. Vooral bij veelvuldig (reis)gebruik kunnen fietstashaken namelijk de lak beschadigen van je dragers. Hieronder een oplossing die je kunt gebruiken en uitproberen. Succes!

Dit kun je doen

  • Aquarium- of waterslang
    Koop de juiste maat en let hierbij op de binnen- en buitendiameter van de slang voor het beste pasresultaat. Snijd de verschillende benodigde slangstukken over de lengte open en doe ze om je drager op de plek van de haken. Eventueel ontvet je de drager eerst. Zet de slangstukken vervolgens vast met tape. Tie-wraps zijn ook een optie en muurvast zetten met 10-secondenlijm eventueel ook.

 

lifehacks voor fietsen

Lekker strak die lak!

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: blikje & waardevol spul 

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Ik heb doorzichtig buigbaar plastic eromheen gedaan. maar dit schuurt/draait wel, helaas.