3 tips voor je accu in de winter

0

Je accu in de winter? Die is best gevoelig voor kou. Gelukkig is er een aantal zaken waar je op kunt letten. Daarmee blijft je accu in goede conditie en blijf jij lekker rondrijden, ook als het bar en boos is.

accu winter

Barre omstandigheden? Extra zorg! foto: Flyer

Tips voor je accu in de winter

1. Binnen
Bewaar je accu ’s winters binnen bij kamertemperatuur in een droge omgeving, ook als deze niet opgeladen hoeft te worden (zie tip 2). In huis, als je op bezoek bent, op je werkplek: houd de accu warm & droog.

2. Opladen
Fiets je niet veel op je e-bike in de winter, laad je accu dan wel regelmatig op. Denk aan een maandelijkse oplaadbeurt. Zorg hoe dan ook wanneer je je stilstaande of gebruikte e-bike oplaadt in de winter dat de accu eerst op kamertemperatuur is. Tenzij je net van buiten komt, is dat natuurlijk al het geval (zie tip 1). Kom je van buiten, laat je accu dan eerst even opwarmen voor je begint met opladen.

3. Hoes
Met een beschermende neopreen hoes om je accu rijd je zuiniger en verder dan zonder hoes. De hoezen zijn er voor accu’s die op de achterdrager zitten. Ze kosten tussen de 20 en 50 euro.

Lees ook: E-bike beschermen? Zo houd je ‘m warm EN Op een rij: 15 accu-tips

Tot slot: lees de gebruiksaanwijzing van je elektrische fiets voor advies over onderhoud in de winter.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.