E-bike beschermen? Zo houd je ‘m warm

0

Hoe solide en stevig je e-bike ook is, bij winterse omstandigheden kan je fiets wel een extra jasje gebruiken. Uiteraard niet de hele e-bike, maar alleen onderdelen als de accu en de motor. Maar hoe? Dit is wat onderdelenmerk Contec bedacht.

E-bike beschermen

Lekker, zo’n extra jasje hier en daar

E-bike beschermen? Zo doe je dat

Het Duitse Contec is een merk van Hartje, de fabrikant van onder meer Victoria-fietsen. Het merk maakt hoogwaardige fietsonderdelen die uitsluitend bij de fietsenvakhandel te vinden zijn. Met de opkomst van de e-bike heeft Hartje eens goed nagedacht en naar de wensen van de e-bike rijder gekeken. Het kwam tot de conclusie dat de eigenaar van de e-bike goed voor zijn of haar e-bike wil zorgen, zoals bij kou.

Daarom is er nu een reeks Neo.Protect-beschermers. Veel onderdelen van een e-bike kunnen met name in het najaar en de winter wat extra  zorg gebruiken. Zo bescherm je met de ‘Neo.Protect Downtube’ – een universele neopreen beschermhoes voor batterijen geïntegreerd in de onderbuis – je accu. Het materiaal, neopreen, werkt waterafstotend, isolerend en biedt allround bescherming van de geïntegreerde framebatterij tegen vuil en steensnippers. Bevestigen van de beschermhoes is universeel en eenvoudig door de klittenbandsluitingen. Dit exemplaar kost € 24,95. Specifieke beschermhoezen voor accu’s op de onderbuis en onder het baggagerek zijn er ook. Kijk op CONTEC

De accu ingepakt

En de motor dan?

De motor van de e-bike is ook gevoelig voor het binnendringen van water, stof en modder. Daarvoor bedacht Contec de ‘Neo.Protect Motor Protection’ waarmee je de motor beschermt tegen deze invloeden. Het speciale ontwerp maakt het mogelijk om te worden aangepast aan verschillende middenmotor-merken en -uitvoeringen. Wederom gemaakt van robuust, waterafstotend neopreen en met een eenvoudige montage door middel van klittenbandsluiting. € 29,95, kijk op CONTEC

…en de motor

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.