GripGrab Original Stripes Crew Socks fietssokken – Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Zoals de GripGrab Original Stripes Crew Socks : ‘Bij het aantrekken zitten ze direct als gegoten‘.

GripGrab Original Stripes Crew Socks

De sokken voelen aangenaam glad en oprecht fris en luchtig aan

GripGrab Original Stripes Crew Socks

Sokken speciaal voor fietsen (fietssokken) bestaan uit ademend, vochtafvoerend en temperatuurregulerend materiaal. Meestal polyester, soms merinowol (of een mix daarvan) plus elastaan. Ze zijn er van heel dun tot ‘gewoon’, hebben een nauwsluitende pasvorm en zijn vaak op strategische plekken wat dikker, dunner of anders van structuur. Het idee is dat ze in meer of mindere mate steun geven, comfort bieden en je voeten zo droog en koel mogelijk houden.

GripGrab Original Stripes Crew Socks

Specs GripGrab Original Stripes Crew Socks

De GripGrab Original Stripes Crew Socks zijn er in vijf kleuren, vier maten en zijn gemaakt van 88 procent polyester, 8 procent polyamide en 4 procent elastaan. Verschillende dunnere meshdelen zorgen voor ademend vermogen. Bij het begin van de wreef en vanaf de enkel is de stof wat dikker en zit hij strakker. De ruime sokrand van 7 centimeter is dubbeldik en extra stevig, zodat de sokken goed blijven zitten als je ze optrekt en het retro streep-ontwerp showt.

GripGrab Original Stripes Crew Socks

Onze mening

Door het ribbelpatroon in een deel van de stof voelen de sokken aanvankelijk wat dik en stroef, bij het aantrekken zitten ze echter direct als gegoten. Ze voelen dan juist aangenaam glad en oprecht fris en luchtig aan. De pasvorm is uitstekend, de sokken zijn naadloos. Dit paar is qua huidgevoel naar onze testmening het fijnste van de drie. Qua lengte zijn ze het kortst, ze komen circa een handbreedte plus duim boven de enkel uit. Een uitstekende match met de stevige testkuiten: daar hadden ze nooit overheen gepast. Deze sokken hebben absoluut een streepje voor, ook qua looks.

GripGrab Original Stripes Crew Socks € 16,96 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Liefhacks voor fietsen – frisse fietsschoenen

GripGrab Original Stripes Crew Socks

Alternatieven

Falke BC Impulse Reflect Unisex Biking
Te koop in drie kleuren en vijf maten. Gemaakt van 51 procent polyamide, 43 procent gerecycled polyester, 4 procent elastaan en 2 procent polyurethaan. De naadloze sokken vallen een handbreedte hoger dan de GripGrab’s, hebben een randje van een centimeter en voelen fijn: dun, soepel en fris. Pre: het meshpaneel ónder de voet. Tegen: best hoog en strak voor de testkuiten, ook al went dit.
€ 24,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Falke BC Impulse Reflect Unisex Biking

Vaude Bike Socks Mid II
Te koop in vijf kleuren, vier maten en van 97 procent polyamide, waarvan 74 ­procent gerecycled, en 3 procent elastaan. De naadloze sokken vallen circa twee vingers hoger dan de GripGrab’s, hebben een sokrand van 2,5 centimeter, voelen wat dikker, benauw­der en minder glad, koel en fris.
€ 15,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Vaude Bike Socks Mid II

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.