Lifehacks voor fietsen: water tappen

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: water tappen onderweg.

lifehacks voor fietsen water

Lifehacks voor fietsen: water tappen

Voldoende drinken onderweg op warme dagen is van belang, dan blijf je lekker fris en fit. Kraakheldere, schone watervallen zijn helaas schaars in ons land, en de meeste fietsers nemen geen liters en liters mee onderweg. Hoe kom je dan onderweg aan voldoende water? Je kunt je fles natuurlijk bijvullen bij horecagelegenheden of hotels. Wist je echter dat er een heel overzicht is van watertappunten in Nederland? Deze kaart van openbare gratis watertappunten is superhandig.

App, gpx-bestand en tappen in het buitenland

Ook praktisch: op deze pagina kun je de app downloaden of een gpx-bestand met alle watertappunten.
Het buitenland? Daar is ook aan gedacht. Met de Refill App waar duizenden tappunten in staan, kun je waterpunten vinden. Aanrader voor onder andere Duitsland, Italië, Ierland, Engeland, Zwitserland en Slovenië.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen – je handrem en een elastiekje

Bijzonder: watertappunten fietsroute

Kunstenaar en smid Juul Baltussen ontwierp verschillende kunstwerken die tegelijk watertappunt zijn. Daarlangs is een watertappunten fietsroute uitgezet van circa 42 kilometer. De tocht start bij knooppunt 98 in Sint Anthonis. Volg daarna 23 – 31 – 36 – 43 – 60 – 42 – 35 – 34 – 33 – 27 – 95 – 25 – 11 – 09 – 68 – 69 – 21 – 24 – 97 – 98 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.