Pacsafe Coversafe moneybelt – Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Zoals de Pacsafe Coversafe moneybelt : ‘RFIDsafe-materiaal blokeert het uit­lezen van ­pasjes met een chip‘.

Pacsafe Coversafe

Gemaakt van waterbestendig, PFC-vrij polyester en voorzien van RFIDsafe-materiaal

Pacsafe Coversafe

Een moneybelt, buideltasje, waist wallet of stealth wallet: een soort reisportemonnee die je dicht op je lichaam draagt, rond je middel en onder je kleding in principe, want dan is-ie niet zichtbaar. Je bergt er bijvoorbeeld in op: telefoon, contante valuta, belangrijke documenten en allerhande cruciale pasjes. Handig op korte en lange fietsvakanties, je hebt deze belangrijke items dan binnen handbereik. Alternatief is een veiligheidstasje of neck pouch die je om je hals draagt.

Pacsafe Coversafe Specs

Een hele mond vol: de Pacsafe Coversafe V100 RFID Blocking Waist Wallet is er in zwart en grijs, één maat, weegt 50 gram, is 13×27,5×1 centimeter groot, heeft één hoofdvak met ritssluiting en een verstelbare, los te klikken, niet-elas­tische nylon riem voor tailles of heupen van circa 58 tot 119 centimeter. Gemaakt van waterbestendig, PFC-vrij polyester en voorzien van RFIDsafe-materiaal. Dat is een soort aluminiumfolie, dat het uit­lezen van ­pasjes met een chip blokkeert. Hiermee kan men je dus niet skimmen, zoals dat zo mooi heet.

Pacsafe Coversafe

De kleinste van de drie, niet per se té klein, maar wel wat krap

Onze mening

Deze Pacsafe is stevig en van goede kwaliteit: het materiaal is robuust, de kliksluiting solide en de rits soepel en sterk. Wel is dit de kleinste van de drie, niet per se té klein, maar wel wat krap. Met een flinke smartphone zit-ie al wat aan z’n max en je wilt er natuurlijk meer in kwijt. Het zit ’m vooral in de breedte. Ook hebben de andere twee, met name de Osprey, een zachtere, fijnmazige achtervoering – het deel dat tegen je lichaam aan zit. Plussen: waterbestendig en RFISsafe.

Pacsafe Coversafe V100 RFID Blocking Waist Wallet € 29,90 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Zo doe je dat – zadelpijn voorkomen

Alternatieven

Osprey Stealth Wallet
In zwart en beige, één maat, 50 gram, 12x31x0,5 centimeter groot, heeft één hoofdvak met rits met daarin twee binnenvakjes. De riempjes zijn verstelbaar en elastisch, maar zijn niet los te klikken. Gemaakt van gerecycled polyester en voorzien van RFIDsafe-materiaal. Ziet er comfortabel uit: fijn, dun, lekker flexibel, zacht, suède-achtig materiaal. € 26,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Ayachucho Napoli
In zwart, één maat, 60 gram, 15,5x30x0,5 centimeter groot, heeft twee hoofdvakken met rits, met in het voorste één binnenvakje en het achterste twee binnenvakjes. De riem is verstelbaar, elastisch en los te klikken. Gemaakt van polyester, zonder RFIDsafe-materiaal. Lekker ruim, het klikdeel van de riem oogt iets kwetsbaar. Sowieso een voordelige optie. € 14,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.