Lifehacks voor fietsen: sinaasappel & sportdrank

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met sinaasappel ‘sportdrank’ maken. 

Lifehacks voor fietsen

Sinaasappel & sportdrank
Een natuurlijke energieboost, niet te zoet en lekker verfrissend onderweg: zelf sportdrank maken met sinaasappel. Zo eenvoudig is het: pers twee tot drie sinaasappels goed uit, voeg crica 250 tot 300 milliliter water toe plus een snuf zeezout en voila: je hebt een bidon gevuld met een lekker en hydraterend drankje voor onderweg.

Wat is jouw favoriete drankje onderweg? Laat het ons weten! Mail naar redactie@fietsactief.nl 

Zo liet lezer Chris Jan weten: ‘Ik rij veel lange afstanden op de racefiets. Als ‘sportdrank’ gebruik ik perziksiroop met een snufje keukenzout. Altijd goed ! Perziksiroop is niet zo zoet als andere soorten siroop in de supermarkt. Helaas niet overal verkrijgbaar in Nederland. Daarom slaan we elk jaar een voorraad Franse perziksiroop in, als we in Frankrijk op vakantie zijn.

Wist je dat..?

  • Sinaasappelschil werkt als luchtverfrisser. Voeg schillen toe aan een pannetje water dat je laag vuur laat sudderen. De sinaasappelgeur die vrijkomt neutraliseert geurtjes in huis, of in een fietstunnel! Lees maar hoe Amsterdam probeerde de beleving van fietstunnels te verbeteren met sinaasappelgeur.
  • Kamperen op fietsvakantie? Gooi sinaasappelschillen niet weg, maar gebruik ze als ongedierte-afweer. Naaktslakken, mieren en vliegen hebben hebben allemaal een hekel aan sinaasappelschillen. Muggen ook dus experimenteer eens met het uitwrijven van sinaasappelschillen over je huid als biologisch anti-muggenmiddel.

 

Lees ook: Met bicarbonaat je bidon reinigen

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Verfirssend en vitaliserend: sportdrank met sinaasappel

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.