Futurum Windproof Thermo fietshandschoenen – Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Zoals de Futurum Windproof Thermo-fietshandschoenen: ‘Vallen goed en aangenaam om de pols‘.

Futurum Windproof Thermo

Minder geschikt voor omstandigheden met veel regen

Futurum Windproof Thermo

Fiets je door in het frisse najaar en de koude winter, dan is het prettig om je hoofd, tenen en vingers goed warm te houden. Via je hoofd verlies je de meeste warmte, en de bloedsomloop in je voeten en handen kan bij lage temperaturen suboptimaal zijn, waardoor ze koud kunnen worden en blijven. Goede kleding helpt! Zoals warme handschoenen.

Futurum Windproof Thermo

Op de wijsvingers: blokje speciale stof om je touchscreen te bedienen

Futurum Windproof Thermo specs

De zwarte Futurum Windproof Thermo-fietshandschoenen wegen 95 gram (set) en zijn er in zes maten. Ze zijn gevoerd, winddicht, ademend en beperkt waterafstotend. In de handpalm zit padding voor comfort en een strip siliconen voor extra grip. Op de wijsvingers is een blokje speciale stof aangebracht om je touchscreen te kunnen bedienen, je smartphone-vinger, op de buitenzijde zit een reflecterend logo. De handschoenen hebben een slank ontwerp en levenslange garantie.

Futurum Windproof Thermo

Slank ontwerp en levenslange garantie

Onze mening

De online winkel FuturumShop verkoopt onder meer een scala aan (sportieve) fiets­kleding en accessoires en ontwikkelde zelf ook een betaalbare lijn, waaronder deze handschoenen. Dit zijn comfor­tabele, warme, basic exemplaren voor een prima prijs. Ze zijn niet zo verfijnd en elegant afgewerkt als de Gore M hieronder, maar wel mooi afkledend: ze vallen goed en aangenaam om de pols. Voor omstandigheden met veel regen zijn ze minder geschikt. Heb je heel snel koude handen of wil je iets wat de vrieskou kan doorstaan, probeer dan dikkere handschoenen. Verder: top.

Futurum Windproof Thermo-fietshandschoenen, € 48,99 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: 7 tips voor warme voeten op de fiets

Alternatieven

Gore M Windstopper Thermo Gloves
Deze mooi afgewerkte, elegante en comfortabele fietshandschoenen met prima ­pasvorm zijn er in drie kleuren, zeven maten en wegen 90 gram. Volledig winddicht en ademend. Waterafstotend, niet waterdicht. Geschikt voor ­touchscreen-bediening, met extra grip in de palm en spe­ciale stof aan de bovenkant van de duim om zweet mee weg te vegen. € 69,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

VAUDE Tura II
Dikke, wat grove winterhandschoenen in zwart, in zeven maten en met een gewicht van 208 gram. De dikste van de drie en het krapst vallend qua vingerlengte. Winddicht, ademend, water- en vuilafstotend. Geschikt voor touchscreen­bediening, met extra grip in de palm en speciale stof aan de bovenkant van de duim om zweet weg te vegen. De verlengde polsmanchet kun je aansnoeren. € 75,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.