Lifehacks voor fietsen: fietsreis & Warmshowers

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: je fietsreis en de organisatie Warmshowers. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Fietsreis & Warmshowers

Wat is Warmshowers? Een gratis wereldwijd gastvrijheidsnetwerk voor fietsers. Het werd opgericht in 1993 en telt momenteel circa 178.800 actieve leden in 161 landen. Via Warmshowers kun je als je op fietsreis bent een warm onthaal krijgen bij andere fietsers. Het enige wat je ervoor terug hoeft te doen, is zelf ook eens je huis openstellen. Of een plekje vrijmaken in je tuin voor een tentje. Wederzijdse gastvrijheid dus.

Het concept is eenvoudig: als lid heb je toegang tot contactinformatie van mensen die gratis onderdak bieden aan fietsers. Op de website en app van Warmshowers vind je meer informatie. Bijvoorbeeld: heb je toegang tot een keuken, kun je er je kleding wassen, kun je er ontbijten of ’s avonds mee-eten, hoe ver is het van een supermarkt of fietswinkel, hoe lang vooraf kan je een aanvraag sturen, enzovoorts.

Niets fijner dan een warme douche na een lange dag fietsen

Superhandig en een geweldige manier om thuis en/of onderweg gelijkgestemden te ontmoeten!

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: bagagedrager & fietstashaak-beschadiging

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.