Ortlieb fietstas test: ‘Hangt perfect aan de bagagedrager’

0

Ortlieb fietstas testen? Dat was onze vraag en veel lezers reageerden superenthousiast op onze oproep. Miranda, Wilfred en Anke waren de gelukkigen en kregen een maand de tijd. Ze trapten naar hun werk en maakten mooie tochten in de omgeving.  ‘Deze test was voor mij een goede stok achter de deur’. 

Ortlieb fietstas

Anke, Wilfred en Miranda kregen een maand de tijd om te testen

Ortlieb fietstas – Bike Shopper

Wie Miranda Reymer (56), Deest
Wat Ortlieb Bike-Shopper

Ortlieb fietstas

‘De Ortlieb Bike-Shopper vind ik erg praktisch, er kan vrij veel in’

“Met mijn vriend maak ik graag mooie tochten in Nederland, bijvoorbeeld door de Drunense Duinen of de Betuwe, vlak bij ons vandaan. Regelmatig gaat de fiets achterop de auto voor een dag of weekendje weg. Als het mooi weer is, fiets ik ook weleens naar mijn werk; ik ben docent op een hogeschool in Nijmegen, zo’n 17 kilometer van mijn woonplaats Deest vandaan.

“De Ortlieb Bike-Shopper vind ik erg praktisch, er kan vrij veel in. Zo neem ik mijn eten, drinken, regen­kleding en een reparatiesetje mee. Door het kliksysteem hang je de tas gemakkelijk aan je fiets, en haal je hem er ook zo vanaf. Je hoeft alleen maar aan het handvat te trekken. De beugels zorgen ervoor dat de tas perfect aan de bagagedrager hangt, en niet rammelt bij kasseien of een verkeersdrempel. Soms keek ik achterom om te checken of de tas er nog wel zat, omdat ik niets hoorde.

“Mijn vriend gebruikte de tas ook vaak. Overzetten gaat heel makkelijk door het kliksysteem. Wel vinden we dat de waterdichte rits erg zwaar loopt, al is dat op zich handig tegen zakkenrollers. Ik zou de tas ook graag als rugtas willen gebruiken. Dat kan met de Carrying System Bike Pannier, die is vrij prijzig. Maar de kwaliteit is duidelijk voelbaar, en daar betaal je voor.”

Ortlieb fietstas – Back Roller Classic-set

Wie Wilfred van Schaik (55), Kamerik
Wat Ortlieb Back Roller Classic-set

Ortlieb fietstas

‘Niet langer hoef ik mijn spullen in een vuilniszak te doen’

“Ik zit steeds vaker op de fiets, alleen of samen met mijn vrouw. In Nederland nemen we de tent mee en zien we vanzelf wel waar we uitkomen. Op mijn vijftigste fietste ik in mijn eentje naar Rome. Rijd ik naar mijn werk – een verzekeringskantoor in De Bilt – dan parkeer ik mijn auto vaak halverwege, bij de Maarsseveense Plassen, en fiets ik de overige 15 kilometer.

“Voorheen moest ik na een flinke bobbel in de weg vaak afstappen, omdat mijn tas er half afhing. Deze tassen zitten heel goed vast. Je kunt ze op een heel prettige manier afstellen, de grijpers klemmen om je bagagedrager. Door de reflectoren ben ik goed zichtbaar. De tassen zijn lekker groot en ongetwijfeld waterdicht. Niet langer hoef ik mijn spullen in een vuilniszak te doen.

“Voor mijn woon-werkverkeer gebruik ik één tas. Dan neem ik mijn laptopje, een paar boterhammen en extra schoenen mee. In het weekend haal ik beide tassen tevoorschijn. Eigenlijk geef ik niet zo om spullen, al mijn vorige tassen kocht ik via Marktplaats. Maar van de Ortlieb-tassen heb ik enorm veel plezier. Volgend jaar wil ik met mijn vrouw drie maanden door Europa gaan fietsen. Dan komen ze helemaal goed van pas.”

Ortlieb fietstas – Back Roller Urban

Wie Anke Smit (31), Nootdorp
Wat Ortlieb Back Roller Urban

Ortlieb fietstas

‘Als je minder spullen bij je hebt, rol je de tas wat verder op. Je kunt hem dus snel aanpassen’

“Zo’n twee keer in de week pak ik mijn racefiets om een mooi rondje te fietsen in de buurt. Dan ga ik van Nootdorp naar de kust, de Vlietlanden of Vlaardingen. Voorheen fietste ik op mijn hybride naar het werk, ik ben psycholoog in een verpleegtehuis. Maar mijn nieuwe werklocatie ligt verder weg. Ik wilde voortaan mijn racefiets gebruiken en zat met een zware rugtas.

“Deze Ortlieb-test was voor mij een goede stok achter de deur. Ik heb direct een bagagedrager gekocht. De tas zit supervast. Voorheen ging ik weleens lopen bij klinkertjes, maar nu kan ik gewoon doorrijden. De tas gaat heel makkelijk op de bagagedrager, dat is fijn, en er kan veel in, van schone kleding tot mijn laptop. Als je minder spullen bij je hebt, rol je de tas wat verder op. Je kunt hem dus snel aanpassen.

“Dat het één groot vak is, heeft wel een nadeel. Zit iets onderop, dan is het lastig eruit te halen. Het extra vak gebruik ik voor mijn laptop. Een heel klein zijvakje zou ook fijn zijn, voor mijn sleutels en telefoon, zodat ik daarvoor niet de tas open hoef te rollen. Verder voelt de tas degelijk en robuust. Een collega van me heeft er twee, om het gewicht beter te verdelen, en rijdt daar al jaren mee. Ze gaan dus lang mee.”

Lees ook: Lezerstest Ortlieb 2021

Meer weten over de tassen? Kijk op ORTLIEB

Tekst en foto’s: Jessica de Korte

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.