Lifehacks voor fietsen: reinigingstablet & thermoskan (onder meer…)

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer een lezershack: met reinigingstabletten voor kunstgebitten je thermoskan schoonmaken – onder meer… Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Reinigingstablet & thermoskan
Naar aanleiding van DEZE FIETSHACK over je bidon schoon maken met bicarbonaat mailde Jan Boneschansker ons met de volgende leuke tip:

Mijn vrouw en ik fietsen graag en best veel in Nederland. De fietsen achterop de auto en gaan. Voor onderweg boterham, fruit en drinken mee in thermoskan of flessen. Na thuiskomst spoelen we thermoskan en flessen met kraanwater en doen er daarna een paar reinigingstabletten in voor kunstgebitten. Een paar uur laten staan en ze zijn schoon en fris. Werkt uitstekend. Ook groene aanslag verdwijnt.

Meer toepassingen?

Jazeker! Je kunt de reinigingstabletten ook gebruiken voor het volgende:

  • Wc schoonmaken: gooi een tablet in de pot en spoel na 20 minuten door.
  • Koffieapparaat reinigen: vul het reservoir met water, doe er een of twee tabletten bij en laat het apparaat lopen.
  • Afvoer ontstoppen: loopt een afvoer niet zo lekker? Breek indien nodig een of twee tabletten en doe in de afvoer. Laat het water lopen tot dit weer goed wegloopt. Voor een meer hardnekkig probleem: drie tabletten plus 200 milliliter witte wijn azijn in de afvoer. Half uurtje wachten en laat doorlopen het heet water.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: scheerschuim & bril

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Ook handig voor in de wc-pot..

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.