Boek: Fietsen rond de voormalige Zuiderzee

0

Fietsen rond de voormalige Zuiderzee? iets voor jou? Geen idee? Laat je dan inspireren door het nieuwe boek van Marica van der Meer.

Fietsen rond de voormalige Zuiderzee

De Zuiderzee is een mythe; een zee die niet meer bestaat. Maar er liggen nog wel prachtige kleine havenstadjes, vestingsteden en natuurgebieden langs de oevers die hun oude allure bewaard hebben. Dit maakt een tocht rond de Zuiderzee tot een veelzijdige fietsroute. Zeker omdat er vaak fietspaden aangelegd zijn op de oude dijken, met een mooi uitzicht over het landschap.

De zee van weleer

De route rond de voormalige Zuiderzee gaat niet alleen rond het IJsselmeer, het Markermeer en alle polders, maar ook rond een deel van Waddenzee. Vandaar dat de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling (de drie eilanden die via veerdiensten met elkaar verbonden zijn) zijn opgenomen in de route. Fietsers die tijd willen winnen kunnen om de Waddeneilanden overslaan en de Afsluitdijk nemen.

Afsluitdijk Fietsen rond de voormalige Zuiderzee

 

Fietsen rond de voormalige Zuiderzee: start waar jij wil

Het mooie van een ronde fietsroute is dat je op ieder punt in de route kunt beginnen. In dit boek start je in Amsterdam en fiets je met de klok mee, via het voormalige eiland Marken en de VOC-steden Hoorn en Enkhuizen door de Wieringenmeerpolder naar Den Helder. Daarna volgen drie prachtige Waddeneilanden en kom je in Harlingen weer aan land. Langs de kust van het IJsselmeer gaat het door de Friese Zuiderzeestadjes Workum, Hindeloopen, Stavoren en Sloten. Rond de randmeren liggen de kleine pittoreske havenstadjes Blokzijl en Vollenhove. Door de Hanzestad Kampen, gaat het via Harderwijk naar Nijkerk. In de oude haven van Bunschoten-Spakenberg lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Door Laren en de vestingstad Naarden bereik je bij Muiden het Muiderslot. Via een prachtig fietspad langs het IJmeer, is het niet moeilijk om Amsterdam weer te bereiken.

Hindelopen

Extra:

  • Gratis dowloadbare GPS-track
  • 16 uitneembare kaarten
  • Uitgebreide lijst met overnachtingsmogelijkheden

Informatie: Fietsen rond de voormalige Zuiderzee Fietsen rond de voormalige Zuiderzee

Auteur: Marica van der Meer
Uitgeverij: Elmar
Pagina’s: 200
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789038928388
Verschenen: maart 2022

Lees ook: Dwaalspoor van Marica van der Meer

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.