Lifehacks voor fietsen: zet je fiets klem

2

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer een hack van lezeres Hilly van Haaften: zo zet je je fiets klem. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Fiets klem

Hilly mailt: Mijn fietshack: als er geen mogelijkheid is om je fiets ergens aan vast te zetten met je ketting, draai dan je stuur zo dat hij in het verlengde van je zadel komt te staan en maak dan de ketting strak aan je voorwiel vast. Sla eventueel nog een keer om je zadelpen en steek in je ringslot (bij een insteekketting). Zo is het bijna onmogelijk om de fiets aan de achterkant op te tillen en mee weg te lopen omdat het voorwiel dwars staat en natuurlijk niet rond kan draaien.

lifehacks voor fietsen

Ook mogelijk met los kettingslot en ringslot natuurlijk

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: binnenband & slot

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Maarten van den Belt op

    Zou handig zijn om deze hack ook visueel weer te geven. Klinkt allemaal mooi op papier maar hoe in het echt ?