Lifehacks voor fietsen: fietshack binnenband & slot

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: bescherm je fiets met een binnenband. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Fietshack binnenband & slot
Wie weet heb jij zelf, een buurtgenoot of misschien een van je kinderen nog zo’n kaal (geworden) kettingslot. Die gebruik je natuurlijk om te zorgen dat je fiets niet gestolen wordt. Dat kettingslot kun je in een (fiets)tas doen of om je zadelpen wikkelen. Maar dat kan rammelen, schuiven én voor krassen zorgen, ook als je je fiets op slot zet.

Dat los je zo op: neem een oude binnenband van bijvoorbeeld een mountainbike (die zijn wat ruimer), knip er een stuk af, haal het losse slot van de ketting en wurm de ketting in de binnenband. Daarna het losse slot weer aan de ketting vastmaken. Zo. Door de rubberen binnenband blijft je frame netjes.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Lees ook: 7 tips tegen fietsdiefstal

lifehacks voor fietsen

Dat kan krassen…

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.