Fietstocht gepland? Download deze 5 apps

0

Lekker fietsen, daar hebben we allemaal onze eigen ideeën bij. Met de wind in de rug op een elektrische fiets of voorovergebogen op een racefiets om je eigen record te verbreken. Heb je een fietstocht gepland, dan maakt het niet uit wat voor fietser je bent, je hebt immers vaak behoefte aan dezelfde dingen.

Zoals fijne fietskleding, een mooie route, een voedzame gezonde lunch en bezienswaardigheden om van te genieten. In het volgende overzicht vind je 5 apps die je daarbij kunnen helpen. Geschikt voor de recreatieve, sportieve en van-de-natuur-genietende fietser. Voor sommige apps heb je een internetbundel nodig, dus zorg dat je genoeg data in je bundel hebt staan. Wifi onderweg is natuurlijk schaars.

Een mooie zonsondergang kan iedere fietser wel waarderen, helaas is daar nog geen app voor..

Fietstocht gepland? 5 handige apps

1. FuturumShop
De grootste webshop voor mensen die graag op de fiets zitten. In deze webshop vind je fijne en soepele fietskleding, variërend van een praktisch fietsjack tot fietscomputers en hartslagmeters. De app van FuturumShop is gratis.

2. EatMyRide
Deze voedingsplanner is eigenlijk gemaakt voor fanatieke fietsers die ‘de man met de hamer’ tijdens hun fietstocht niet willen tegenkomen. Dat maakt de app echter niet minder geschikt voor mensen die iets minder fanatiek zijn. Met behulp van de EatMyRide-app kun je eenvoudig de hongerklop voorkomen door de juiste voorbereidingen treffen voor een lange fietstocht als het om eten gaat. Wat eet je voor je vertrekt, wat neem je mee, en wat kun je eten om snel weer te herstellen.

“Heb jij al een hongerklop?” “Nee, ik heb EatMyRide!”

3. Fietsnetwerk
Met behulp van deze app plan je routes en kun je een stopplek, eetgelegenheid of bezienswaardigheid invoegen. De Fietsnetwerk-app werkt met knooppunten en laat informatie zien bij afstappunten. In de app (met landscape modus) kun je ook bijhouden welke routes je hebt gefietst.

Prima afstappunt om even te mijmeren over een vers stuk appeltaart

4. Fiets tracker – Fietscomputer
Als je een flink eind hebt gefietst dan wil je altijd graag weten hoeveel kilometer de route nu echt was en hoe lang je daarover hebt gedaan. Installeer je de fiets tracker dan wordt tijd, afstand en route netjes voor je bijgehouden. Ook je maximale, gemiddelde en huidige snelheid is te zien.

5. Pl@ntNet plantenidentificatie
Houd je van de natuur en vind je het heerlijk om in een natuurrijke omgeving te fietsen? Dan is de kans groot dat je extra aandacht hebt voor al het groen om je heen. Met de app Pl@ntNet hoef je niet te gissen naar de naam van een plant en kun je onthouden waar je die hebt gevonden.

Loopt je abonnement met mobiel af en wil je niet weer alle apps downloaden op een nieuw toestel? Ga dan naar sim only vergelijken bij Hollandsnieuwe en behoud je oude toestel.

SPONSORED CONTENT
van telefoonaanbieder Hollandsnieuwe

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.