Ontdek de nieuwe Groene Stranden op de fiets

0

Nooit gehoord van een Groen Strand? Hier krijgt de natuur de ruimte en dat is hard nodig. Sinds september zijn drie stranden in Nederland voorzien een Groene Strand Wimpel. Bijvoorbeeld op Goeree Overflakkee in Zuid-Holland, leuk om te ontdekken op de fiets! 

Naast Goeree Overflakkee zijn ook het strand van Camperduin in Noord-Holland en Oranjezon in Zeeland uitgeroepen tot Groen Strand. Het zijn de eerste stranden in Nederland die deze wimpel mogen voeren.
Goed nieuws, want op het strand vind je unieke plant- en diersoorten. De planten dragen bovendien bij aan het ontstaan van nieuwe duinen.

Gratis fietsroute Goeree-Overflakkee

Bij vier Goereese strandopgangen zijn informatieborden geplaatst over strandnatuur: één bij het Vrijheidsduinpad en de vuurtoren en twee bij de Kwade Hoek. Wethouder Tea Both onthulde maandagochtend het eerstgenoemde bord. De informatieborden – Welkom op het Groene Strand van Goeree – vormen een primeur in de provincie Zuid-Holland. Leuk om mee te pikken tijdens een fietsroute! Rijd bijvoorbeeld onze unieke FietsActief route rond Ouddorp. Gratis voor abonnees! Je vindt de route ook in de streekgids die gratis is bijgevoegd bij nummer 1 2021. Je bestelt het tijdschrift met de streekgids gemakkelijk via onze webshop.

Zoekkaart planten en dieren op het strand

Tip: download voor vertrek de Groene Strand zoekkaart op je smartphone en stap even af bij de Groene Stranden tijdens je fietstocht. Zo kun je al die bijzondere soorten leren kennen en meteen afvinken. Misschien spot je wel een heremietkreeft!

Meer informatie: www.hetgroenestrand.nl  

Beeld: Het Groene Strand 

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie