Ontdek de nieuwe ‘Groene Stranden’ op de fiets

1

Wat een Groen Strand is? Een soort keurmerk voor een kustgebied waar de natuur de ruimte krijgt. Sinds september zijn drie stranden in Nederland voorzien een Groene Strand-wimpel. Bijvoorbeeld op Goeree Overflakkee in Zuid-Holland. Leuk om te ontdekken op de fiets, onder meer met de streekgids bij nummer 1 van dit jaar. 

Goeree Overflakkee: door groene weides op weg naar het strand

Groene stranden

Naast Goeree Overflakkee zijn ook het strand van Camperduin in Noord-Holland en Oranjezon in Zeeland uitgeroepen tot Groen Strand. Het zijn de eerste stranden in Nederland die deze wimpel mogen voeren.
Goed nieuws, want op het strand vind je unieke plant- en diersoorten. De planten dragen bovendien bij aan het ontstaan van nieuwe duinen. Zie ook de video onderaan.

Gratis fietsroute Goeree-Overflakkee

Bij vier Goereese strandopgangen zijn informatieborden geplaatst over strandnatuur: één bij het Vrijheidsduinpad en de vuurtoren en twee bij de Kwade Hoek. Wethouder Tea Both onthulde onlangs het eerstgenoemde bord. De informatieborden – Welkom op het Groene Strand van Goeree – vormen een primeur in de provincie Zuid-Holland. Leuk om mee te pikken tijdens een fietsroute! Rijd bijvoorbeeld deze unieke FietsActief route rond Ouddorp. Gratis voor abonnees! Je vindt de route ook in de streekgids die gratis is bijgevoegd bij nummer 1 2021. Je bestelt het tijdschrift met de streekgids gemakkelijk via onze webshop.

Zoekkaart planten en dieren op het strand

Tip: download voor vertrek de Groene Strand zoekkaart op je smartphone en stap even af bij de Groene Stranden tijdens je fietstocht. Zo kun je al die bijzondere soorten leren kennen en meteen afvinken. Misschien spot je wel een heremietkreeftje! Ga voor meer informatie naar: HET GROENE STRAND  

Beeld: Het Groene Strand 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur