Lifehacks voor fietsen: zorgen voor een verloren handschoen

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer een hack van lezer Klaas: zorgen voor een verloren handschoen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Verloren handschoen

Klaas vertelt: ‘Het is weer die tijd van het jaar: ‘handschoenenweer’. Regelmatig vind ik momenteel (losse) handschoenen op straat en op fiets- en wandelpaden. Vooral op routes die naar scholen leiden. Wat ik doe, is zo’n handschoen niet mee naar huis nemen want dan vindt degene die ‘m kwijt is, ‘m zeker niet meer. In plaats daarvan bevestig ik de handschoen, op ooghoogte, aan een lantaarnpaal, in de onmiddellijke nabijheid van de vindplaats. Ik heb daarvoor áltijd dikke postbode-elastieken bij me (ook op straat gevonden!) en van die witte broodclips.’

Werkwijze

‘Werkwijze: je trekt het elastiek op de gewenste hoogte om de lantaarnpaal en maakt die, aan beide kanten, vast met het broodclipje. Daartussen klem je de handschoen (of eventueel ander gevonden voorwerp). Tip: zorg dat vingers naar boven wijzen, in verband met regeninval.

Handig, kost niks en hergebruikt bestaande middelen. Meestal is na ’n week deze constructie, in z’n geheel, verdwenen. Kan natuurlijk zijn dat dit niet door de rechtmatige eigenaar gebeurd is. Een videocamera zou dat vast kunnen leggen, maar da’s weer ’n ander verhaal…’

Ook een manier, maar wat minder robuust

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: kurk & fietssleutel

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.