Lifehacks voor fietsen: kurk & fietssleutel

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met een kurk je fietssleutel beschermen tegen verdrinking. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Kurk & fietssleutel

Fiets je graag en veel in de buurt van rivieren, pauzeer je graag op bruggen of vlak aan het water, en/of ben je vaak je fietssleutel kwijt? Deze fietshack is weer een ultiem stukje proactief levensmanagement: zorg dat je fietssleutels blijven drijven als ze in het water vallen.

Hoe? Neem een kurk, schroef er aan de bovenkant (of aan de onderkant) een schroefoog in en bevestig het geheel zo aan je sleutelring. Twee of drie kurken op deze wijze aan je sleutelring vastmaken kan natuurlijk ook, voor een hoge drijfvermogen. Voilá! Of je bij het water kunt komen, is een tweede zorg (die brug) maar je sleutel blijft drijven.

Men neme een schroefoog en draait deze in de kurk

lifehacks voor fietsen

Deze fietshack is ook gewoon een prima excuus om nog een flesje open te trekken (als je nog een fles hebt met een echte kurk..)

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: fietshack ringslot & ventiel

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.