Lifehacks voor fietsen: fietshack ringslot & ventiel

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: zo ontmoedig je de fietsendief. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Fietshack ringslot & ventiel
Hans van Eijk mailde ons met een eenvoudige oplossing om fietsendiefstal te ontmoedigen, waarvoor hartelijk dank!
“Let er bij het op slot zetten van de fiets op dat de ijzeren pin, van het ringslot zelf – het deel dat je naar beneden schuift – precies langs het ventiel gaat! Bij het openbreken van het slot wordt dan het ventiel beschadigd waardoor de band leeg loopt. Daardoor wordt het voor de pleger moeilijker en laten ze de fiets staan.”

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Lees ook: 7 tips tegen fietsdiefstal

Lifehacks voor fietsen

Dubbel handig zo’n ringslot…

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.