Lifehacks voor fietsen: klittenband & afdekplaat

2

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer een hack van lezer Chris van Mil: met klittenband de afdekplaat van je e-bike accu dichthouden. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Klittenband & afdekplaat

Leuk deze eenvoudige fietshack: ‘Ik zag mensen rijden met e-bikes op de fietsendrager. De klep waarmee de accu wordt afgesloten (accu in frame) was eraf. Wij weten uit ervaring dat deze afdekplaat, zeker wanneer deze aan de onderkant zit van het frame, gemakkelijk los kan laten. Bij vervoer met een auto kan dit natuurlijk ook gebeuren door trillen. Mijn oplossing: klittenband. 50 centimeter lang en met lus. De afdekplaat zit nu mooi vast.’

lifehacks voor fietsen

Het klittenband van lezer Chris van Mil

Lees ook: Lifehacks voor (winter)fietsen: tiewraps & fietsbanden

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. M.P Montanes op

    Klitteband prima, maar als je de fiets vervoerd met de auto en het door trillen wilt voorkomen dat de afdekdop van de accu losraakt, dan is toch simpeler en volgens mij veel beter, de accu van je fiets afhalen als je de fiets vervoerd, scheelt ook in gewicht of fietsdrager.