Lifehacks voor fietsen: tiewraps & fietsbanden

2

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met tiewraps je fietsbanden grip geven (bij sneeuw). Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Tiewrap & fietsbanden (plus sneeuw)
Kende je deze toepassing van de immer inzetbare en multifunctionele kabelbinder of tiewrap al? Handig voor als het nog gaat sneeuwen deze winter  – wie dat kan voorspellen mag het zeggen – en je er toch met de fiets op uit wil. Dan is wat extra grip meer dan welkom. Daar kunnen tiewraps voor zorgen.

Hoe? Door er sneeuwkettingen mee te maken voor je fiets. Bevestig idealiter tussen iedere twee spaken een tiewrap om band en velg. Let op: zorg dat de sluiting van de tiewrap op het asfalt gericht is – of eigenlijk op de sneeuw. Zorg ook dat ze om en om een beetje links en een beetje rechts van het loopvlak van de band uitkomen. Dan heb je meer grip in bochten. Wat er aan materiaal uitsteekt, knip je af. Voilà: een stuk meer grip is het resultaat. Nu maar hopen dat het inderdaad lekker gaat sneeuwen.

PS: Deze fietshack werkt niet bij velgremmen!

Wist je dat…
Je tiewraps ook kunt gebruiken om een rammelend spatbord vast te zetten (of andere loshangende stukken fiets)? Of om een mand of krat vlot te bevestigen op een voordrager? Of om je broekspijp vast te binden rondom je enkel? Heb jij nog een leuke toepassing? Mail het ons!

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nlen we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Nu nog een bundeltje tiewraps, straks een sneeuwketting

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Gaarne een foto erbij niet iedereen is handig zonder een foto hou het er uit ziet.

  2. Harry Manders op

    Hallo,
    Over de tiewraps, zorg dat je een kniptangetje of nagelknipper bij hebt om hem eraf (enkel) te halen.