Lifehacks voor fietsen: kauwgom & fietsbril

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met kauwgom je fietsbril repareren en meer sticky toepassingen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Kauwgom & fietsbril

Allereerst: wist je dat kauwgom onder meer bestaat uit synthetisch rubber; een polymeer die lijkt op plastic? Polyisobutyleen om precies te zijn, een kunststof die ook gebruikt wordt om binnenbandjes van te maken! Mooi: kauwgom en je binnenband zijn verwant aan elkaar.

Hoe je kauwgom uit de bank, kleding of van de stoep (!) krijgt, is een hack op zich. In deze Fietshack noemen we een aantal prettige toepassingen van het kleverige goedje.

Zit bijvoorbeeld een lens van je fietsbril plots los, dan kun je die tijdelijk vastzetten door een klein stukje – zachte, en dus gebruikte – kauwgom op de rand van de lens te plakken en deze zo in het montuur op z’n plek te houden totdat je ‘m kunt laten repareren. Ook handig als je een deel van je neusbrug verliest of deze stuk gaat (het is ons overkomen): een stukje zacht kauwgom is een tijdelijke oplossing (wij hadden helaas destijds geen kauwgom bij ons).

Niet smakelijk, wel handig: luister je voor, tijdens, tussendoor of na het fietsen graag naar muziek met oortjes (oordoppen) en hebben deze een schoonmaakbeurt nodig? Dep ze schoon met een stukje uitgekauwde kauwgom! Daar had je vast niet aan gedacht. Oh, en het schijnt ook dat als je kauwgom kauwt tijdens het uien snijden, je niet gaat huilen. Wat wil je nog meer…

lifehacks voor fietsen

De eerste commerciële kauwgom werd gemaakt in 1848 en heette State of Maine Pure Spruce Gum. En in 1911 lanceerde Wrigley in het VK z’n kauwgom. We kauwen zo al heel wat jaartjes wat af.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: bicarbonaat en bidon

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.