Lifehacks voor fietsen: theezakjes & zonnebrand

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met theezakjes je zonnebrand verlichten. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Theezakjes & zonnebrand
Het kan iedere fietser gebeuren, ook na jarenlange UV-educatie en fietservaring: je verbrandt bij je eerste zonovergoten fietstochten toch weer je gezicht, armen of nek. Geen nood, wij kwamen deze eenvoudige tip tegen om je zonnebrand te verlichten: bevochtig een aantal gewone theezakjes met koud water en breng ze aan op de verbrande plek. Even laten liggen, keertje omdraaien en voila: het ergste ongemak is eruit. Maar liever heb je deze tip helemaal niet nodig natuurlijk! Overigens bedoelen we hier met thee, gewone zwarte thee.

Wist je dat..?

  • Als je een groot deel van lichaam hebt verbrand, je een aantal zakjes in het (niet al te hete) badwater kunt doen om zo de last te verlichten.
  • Dat je met theezakjes ook stinkvoeten kunt verhelpen? Neem daarvoor dagelijks een kwartiertje een voetenbad in een teiltje gevuld met sterk getrokken thee!

 

Lees ook: De alle-dingen-doek, en eh.. alles

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Wow, helpt ook tegen stinkvoeten

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.