Lifehacks voor fietsen: alle-dingen-doek & eh… alles

1

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: de alle-dingen-doek. Multi-inzetbaar bij fietstrektochten, kort of lang. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Alle-dingen-doek & eh… alles
Deze handigheid komt rechtstreeks uit de schatkist vol fietservaring van onze routemaakster Monique van Klaveren. Ze stuurde ons een aantal praktische tips, waarvan dit de eerste is die we delen.

Als vrouw ga ik nooit op stap zonder ‘alle dingen doek’, oftewel een pareo. Die knoop ik om bij kerk- of moskeebezoek of bij ongewenste blikken op mijn benen. Maar zo’n doek is ook altijd handig om je af te drogen na een duik in het water onderweg of als laken of tegen de zon bijvoorbeeld.

Superhandig inderdaad (ook als je man bent). Ons schieten ook nog de volgende toepassingen te binnen van een pareo, sarong of hamamdoek: picknickkleed (bij droge ondergrond), strandlaken, stoelbekleding (terras), gordijn of afscheiding (overnachting/camping), sjaal bij plotselinge kou, of als dekentje.

Bonustip: mini sneldrogend lapje
Monique noemde ook de volgende handige tip die iets met stof te maken heeft: “In mijn stuurtas zit een mini sneldrogend lapje: om zweet af te wissen, om nat te maken en over je gezicht te gooien bij extreme hitte, of om de regendruppels van je bril te poetsen als het regent.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Fietshack doek

Weet jij nog een toepassing die we niet hebben genoemd?

Deel.

Over de auteur

1 reactie