Lifehacks voor fietsen: limoen & bidon

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met limoensap je bidon fris houden. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Limoen & bidon
De lime of limoen is het kleine, groene en net wat minder bekende broertje van de citroen. Uiteraard bestaan er verschillende varianten. Het sap is zuurder en bevat tegelijkertijd meer suikers. Door wat limoensap toe te voegen aan het water in je bidon of drinkfles houd je dat frisser en schoner. Daarnaast geeft het je water een lekkere twist en krijg je er nog wat vitamine C mee binnen ook.

Wist je dat..?

  • Limoensap toevoegen aan voeding een cholera-epidemie in Afrika indamde doordat het sap de bacteriegroei tegenhield? DEZE STUDIE (Engelstalig) legt het uit.
  • Er een trucje is voor een hogere sap-opbrengst? Zorg hiervoor dat je limoen op kamertemperatuur is en rol deze stevig tussen je handen of over je keukenblad. Hiermee beschadig je de celwanden, waardoor je limoen meer sap afgeeft bij het uitpersen.

 

Lees ook: Met bicarbonaat je bidon reinigen

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Limoen? Doen!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.