Fietsboeken: 6x lachen, leren, meeleven

0

Heb je niet veel kans om te fietsen deze winter, dan kun je nog altijd lekker met een fietsboek in een hoek. Deze zes recente uitgaven nemen je mee op reis, maken je aan het lachen en/of je steekt er nog wat van op. Stap op en rij mee.

Fietsboeken

Een uitzicht om bij weg te dromen… Foto: Frank van Rijn

Fietsboeken op een rij

1. Lachen – Het geluk van fietsen
Kees Valkenburg, een gewone man  – keurig inkoopmanager op een ministerie –  schreef tijdens een  sabbatical zijn eerste boek: Het geluk van fietsen. Grappige en absurde verhalen van een fietsfreak. Dat klinkt als een waar kolfje naar onze hand. Liefhebber Kees vertelt met veel zelfspot over van alles wat met twee wielen te maken heeft: fietsreizen, kasseien, fietsgeschiedenis, Marktplaats, studentenfietsen, MTB’s en racefietsen. Vol humor passeren lachwekkende en bizarre situaties waarin je met de fiets terecht kunt komen de revue. Daarover lezen maakt ook gelukkig. € 17,99 kijk op UITGEVERIJ ELMAR

Fietsboeken

2. Meeleven & reizen – Onbevangen
Zolang verre fietsreizen lastig zijn, is het des te heerlijker erover te lezen. In Onbevangen bijvoorbeeld, waarin auteur Dorien Cramer verslag doet van haar fietstocht van Singapore naar Nederland. Ze gooit het roer drastisch om na een verbroken relatie en twijfelt over de rest van haar werkende leven. Een solofietstocht zonder eindbestemming volgt. Ontmoetingen en ervaringen bepalen de koers. Zo kijkt ze mee met de regenwoudkap in Maleisië, eet ze paardenhersenen op een feest in Kazachstan en wordt ze door de politie in Kroatië uit haar slaap gehaald. Hoe onbevangen ben je nog na zo’n tocht? Lezen is weten. € 19,50 kijk op KLEINE UIL

Fietsboeken

3. Leren – Beste uitvinding ooit
De allerbeste uitvinding ooit, dat is uiteraard de fiets. Met Het fietsboek duik je in de roerige geschiedenis van het rijwiel. Niet alleen leuk voor kinderen, ook als volwassene steek je er wat van op. Want wist jij dat de eerste fiets niet eens pedalen had? Of dat de uitvinding van de fiets te maken had met een overvloed aan paardenpoep? Een luchtig boek vol weetjes voor alle pedaalridders en -prinsessen. € 18,99 kijk op LANNOO

Fietsboeken

De nummers 4, 5 en 6?

4. Meeleven & reizen – Dwaalspoor
Het vuistdikke nieuwe boek van reisleidster, fotografe en wereldfietser Marica van der Meer: Dwaalspoor. Een vrouw op haar fiets alleen de wereld rond. We schreven er hier al over: MARICA (let op: de winactie is al afgesloten!)

5. Meeleven & reizen – De magische vijfduizendmetergrens

Het zestiende (!) fietsreisboek van wereldfietsicoon Frank van Rijn: De magische vijfduizendmetergrens – Een avontuurlijke fietsreis door Argentinië, Chili, Bolivia en Peru. We schreven er hier al over: FRANK (let op: de winactie is al afgesloten!)

6. Leren & reizen  – Eropuit in Nederland
Inspiratie nodig om eropuit te gaan? Eropuit in Nederland helpt je in het zadel. Ontdek thuis al de twintig historische stadjes die in de schijnwerpers zijn gezet. Met fietsroutes, we schreven er hier al over: EROPUIT 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.