Nieuwe reisgids: Nederland – Eropuit in elk seizoen (met fietsroutes!)

0

De nieuwe reisgids ‘Nederland – Eropuit in elk seizoen’ is speciaal uitgebracht voor een periode waarin het merendeel van de Nederlanders binnen de landsgrenzen blijft. De gids behandelt 20 kleinere stadjes, nabijgelegen dorpen en hun omgeving. Een leuk inspiratieboek voor een weekendje fietsen in eigen land, met alle fietsroutes in de gids!

Reisjournalisten Marlou Jacobs en Godfried van Loo reisden de afgelopen maanden door alle provincies van het land. Het resultaat is de nieuwe reisgids ‘Nederland – Eropuit in elk seizoen’, vol historische achtergrondverhalen en unieke foto’s, waarmee je reis thuis op de bank al begint. Eeuwenoude plaatsen zoals Appingedam, Brielle, Gorinchem en Ootmarsum komen uitgebreid aan bod, maar ook verhalen over Nederland als geheel. De moord op Bonifatius in Dokkum, de bloeitijd van de Hanzesteden, de VOC en de Tachtigjarige Oorlog passeren de revue.

Inspiratieboek met fietsroutes in eigen land

Honderden actuele foto’s en interessante verhalen nemen de lezer mee ‘op reis’ door eigen land. Eerst thuis op de bank, daarna door zelf op pad te gaan. Met tientallen wandel- & fietsroutes, restaurant- en overnachtingstips staat het boek garant voor interessante dagtrips of weekenden weg, het hele jaar door. Met een gratis app kun je op eigen gelegenheid alle plekken zelf ontdekken.

Ook op ontdekking in de koudere maanden

Eerder dit jaar verscheen van dezelfde auteurs het populaire reisboek ‘Nederland – Vakantie in eigen land’. Een boek dat in het teken staat van rust en ruimte en inmiddels al in zesde druk is verschenen. Het nieuwe boek ‘Nederland – Eropuit in elk seizoen’ sluit hier op aan. Marlou Jacobs: “In de lente, zomer en herfst namen we mensen mee op stap naar minder bekende plekken met veel ruimte. Met dit nieuwe boek willen we onze landgenoten ook in de koudere maanden meenemen op ontdekkingstocht. Met kleinere steden en dorpen als
leidraad, vertellen we interessante verhalen aan de hand van bezienswaardigheden, foto’s, wandel- en fietstochten en bijzondere musea die ons land rijk is. Zelfs als je even niet op pad kunt gaan, ontdek je genoeg over ons mooie land door alleen al te bladeren door dit nieuwe boek.”

Het reisboek ‘Nederland – Eropuit in elk seizoen’ (ISBN: 9789083042787) met meer dan 200 pagina’s is verkrijgbaar voor 20 euro op www.reisreport.nl en in de betere boekhandel. Op de website van REiSREPORT zijn ook videobeelden van hun reis door Nederland te bewonderen.

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.