Lifehacks voor fietsen: handvatten & verstoppertje

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: je handvatten als verstopplek. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Handvatten & verstoppertje
Je gaat uit fietsen en neemt mee: geld. Dollars, euro’s, yen of renminbi: dat maakt niet uit. Waar laat je die papieren flappen? Dat is de vraag. Uitmuntende verstopplek: de handvatten van je fiets – of eigenlijk je stuuruiteinden. Ideaal als je op een (lange) fietsreis gaat, want dan heb je altijd wat cash, eh, onder de hand. Maar ook een routebeschrijving, een kopie van je paspoort of een handgeschreven liefdesbrief passen er vast in.

Nadelen…
Laten we eerlijk zijn, er zitten ook talloze nadelen aan deze fietshack:

  • Je pinpas, creditcard, of echte paspoort past er niet in.
  • Het kan lastig zijn om je handvat los te krijgen.
  • Het kan lastig zijn om je handvat weer goed vast te krijgen.
  • Niets is hinderlijker als je fietst dan een loszittend handvat!

Lees ook: Zo doe je dat – handvatten vervangen

Aanvullende tip!

Leuke aanvullende tip van een lezeres: “Wat een goede opbergplek is, is de buis waar het zadel ingaat. Ideaal voor bijvoorbeeld reserve spaken, maar ook papieren, kopieën en dergelijke kunnen erin. Ik heb het niet zelf bedacht maar ergens gehoord.”

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nlen we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Niets is wat het lijkt: wie weet wat er in die handvatten zit..

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.