Lifehacks voor fietsen: slim inpakken

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: slim inpakken. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Slim inpakken
Ook al heeft ze er vast nog veel meer, dit is even laatste handigheid uit de schatkist vol fietservaring van onze routemaakster Monique van Klaveren. Ze stuurde ons een aantal praktische tips, waarvan dit de derde is in een reeks van drie is die we delen.

Deze tip is lekker slim: “Ik stop alles wat ik tijdens het fietsen nodig zou kunnen hebben en met fietsen te maken heeft, zoals fietskleding, eten, regenkleding of slot, in mijn linker fietstas zodat dit allemaal aan de kant van mijn standaard zit en ik er bij het afstappen makkelijk bij kan zonder dat mijn fiets omvalt als ik in mijn tas rommel.

Goed punt, hoe beter je weet waar je spullen zijn des te minder tijd ben je kwijt aan zoeken. Want je hebt heel wat mee te nemen (en thuis te laten) als je op pad gaat, ook voor een paar dagen.

Lees ook: 5x paklijst fietsvakantie: ik ga op reis en neem mee… 

Bonustip: lintje!
Monique noemde ook de volgende handige tip voor fietsreizen of -reisjes: “Mijn rechterfietstas merk ik met een roze lintje (r van rechts).”  Handig want zo weer je altijd meteen welke tas je linker of je rechter is. Een lintje in de kleur rood, reebruin of regenboogkleur kan natuurlijk ook. In feite voldoet welke markering dan ook, als jij maar weet wat het betekent.

De ander fietshacks van Monique lezen?
Ga naar: Alle-dingen-doek & eh… alles en naar Opvouwbaar rugzakje

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Logisch inpakken scheelt een hoop gezoek. foto: Ortlieb

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.