Lifehacks voor fietsen: opvouwbaar rugzakje

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: de opvouwbare rugzak. Handig op rustdagen als je op fietsreis bent. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Opvouwbaar rugzakje
Deze handigheid komt weer rechtstreeks uit de schatkist vol fietservaring van onze routemaakster Monique van Klaveren. Ze stuurde ons een aantal praktische tips, waarvan dit de tweede is in een reeks van drie is die we delen.

Deze tip is heel eenvoudig: neem als je op fietsreis gaat, kort of lang, een klein opvouwbaar rugzakje mee. Ga je op stap, dan past daar alles in wat je nodig hebt. Je stopt ‘m bovendien zo weg in je fietstassen.

  • Wij zijn fan van de in waterafstotende en vele kleuren verkrijgbare NOTABAG. Die werkt als rugzak, maar ook als shopper. Bovendien heeft-ie brede banden, in plaats van touwtjes zoals bij de meest eenvoudige opvouwbare rugzakjes.

Bonustip: los waterflesje
Monique noemde ook de volgende handige tip voor afstapdagen: “Ik heb behalve bidons ook altijd een los waterflesje bij me. Handig als je tijdens een rustdag op pad gaat, want bidons gaan nogal eens lekken in een rugzak.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

fietshack

Handig: de Notabag werkt als shopper én als rugzak

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.