5x paklijst fietsvakantie: ik ga op reis en neem mee…

2

Ga je op fietsvakantie, dan heb je heel wat mee te nemen. Vooral als je gaat kamperen. Dan wil je goed voorbereid op pad. Maar je hebt ook heel wat thuis te laten. Want het aantal tassen dat je op je fiets kunt monteren is beperkt. En hoe lichter je fietst, hoe prettiger. Daarom 5 fietsvakantie paklijsten op een rij. 

paklijst fietsvakantie

Goed inpakken is het halve werk!

Paklijst fietsvakantie

Gebruik deze paklijsten als leidraad en stel aan de hand ervan je eigen master-lijst samen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wie weet kom je nog wel iets tegen waar je nog nooit aan gedacht had maar een uitkomst blijkt. Een afvoerstop bijvoorbeeld, of een dog chaser om honden te verjagen. Of wat denk je van weggeefdingetjes om (jonge) mensen blij mee te maken, zip lock zakjes en ducttape (goed voor bijna alles).

We horen graag wat jij onmisbaar vindt op je fietsvakantie en altijd meeneemt. Maar ook wat je nooit meer inpakt! Laat je tip achter helemaal onderaan deze pagina.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: bagagedrager & fietstashaak-beschadiging

1. VAKANTIEFIETSER BELGIË – zeer uitgebreide lijst met uitleg, volop tips en foto’s. Beste uit het rijtje!

2. DE VAKANTIEFIETSER – nagenoeg allesomvattende lijst met handige printversie. Weten hoe je je fiets inpakt voor het vliegtuig? Scroll door naar beneden.

3. BIKE4TRAVEL – lijst en afvink-pdf om te downloaden.

4. NEDERLAND FIETSLAND – basislijst die je online naar wens kunt aanpassen en aanvullen.

5. ANWB –  algemene vakantiepaklijst met segment over fietsen. Onderaan staat ook waar je aan kunt denken voor je van huis vertrekt.

Paklijst fietsvakantie

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. ton de jong op

    heb op fiets en wandelend tochten gemaakt (spanje > Santiago) en daarbij gebruik gemaakt van paklijsten die ik in Excel heb gemaakt.
    Daarbij naast het artikel ook aantal en gewicht op genomen. Dat is voor de fiets handig, maar bij het wandelen vind ik dat een must. Je kunt dan beter afwegen wat wel en niet mee moet wanneer je een maximum gewicht wilt nastreven.

    zal een kopie van de bestandjes via de redactie toesturen; misschien kan dit gebruikt worden voor/ door lezers.
    mvg ton de jong