Winactie 75 jaar bevrijding: Atlas van WOII

7

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Voor wie hierbij wil stilstaan, is er nu de paperbackversie van de vorig jaar verschenen Atlas van WOII. De Tweede Wereldoorlog komt in dit boek tot leven via speciaal gemaakte kaarten, die alle ontwikkelingen bijzonder inzichtelijk maken. Heerlijk om in te duiken voor of na een mooie fietstocht langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Atlas van WOII

De kaarten in Atlas van WOII zijn voorzien van alle nodige grafieken, symbolen en legenda’s om de ontwikkelingen nauwgezet te kunnen reconstrueren. Van de inval in Polen tot de atoombom op Hiroshima, van de evacuatie van Duinkerke tot de landing op Normandië: ze bieden in één oogopslag een uniek overzicht. Een mooie voorbereiding van een fietstocht langs de vele sporen van de Tweede Wereldoorlog die in Nederland te vinden zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van de Liberation Route (HIER en HIER eerder door ons getipt) voor alle locaties die verbonden zijn aan de bevrijding, vaak zijn er bijzondere verhalen te beluisteren. HIER lichten we mooie fietsroutes rond de bevrijding uit in de regio Arnhem.

De Tweede Wereldoorlog in kaart

Het boek biedt inzicht in de gigantische schaal waarop oorlog werd gevoerd van 1939-1945. Voor geen enkele eerdere oorlog was zulke uitgebreide documentatie in kaarten nodig, een enorme opgave voor cartografen. De troepenbewegingen en de inzet van industriële middelen waren van een nooit eerder vertoonde schaal. De kaarten laten bijvoorbeeld de omvang en snelheid van Hitlers Blitzkrieg zien, waarmee hij Nederland, België en Frankrijk in het voorjaar van 1940 onder de voet liep. En natuurlijk het hoogtepunt: D-Day in juni 1944, de grootste zee invasie ooit. Samen met informatie over de bredere sociale, politieke en economische aspecten van het conflict vormt het een prachtig naslagwerk. Je krijgt ook te zien ook wat voor soort kaarten de generaals in die tijd hadden, een geweldig tijdsbeeld. Heerlijk om in te duiken voor wie van geschiedenis en kaarten houdt!

WINACTIE
Ook kans maken op dit prachtige boek? Laat hier je gegevens achter! Let op: het gaat bij deze winactie om de paperbackversie, in het filmpje hierboven zie je de gebonden uitgave.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Deel.

Over de auteur

7 reacties

 1. Ik zou het boek graag winnen, want mijn ouders hebben de oorlog bewust meegemaakt,
  er werden bij hen mensen uit Amersfoort ingekwartierd. Maar er is nooit wat over verteld.
  Nadat mijn vader overleed, hoorde mijn moeder aldoor geluiden uit de de oorlog. Niets verwerkt dus.
  Ik wil het graag met onze kinderen bekijken.

 2. Janny Oosting-Theodorie op

  Geweldig boek Dit mogen we NOOIT vergeten en zal het graag door willen geven aan mijn kleinkinderen Prachtig om zo,n boek te mogen winnen

 3. Piet Middelkoop op

  Dit weekend de invasiestranden bezocht. Indrukwekkend! Ben benieuwd hoe indrukwekkend dit boek is.