Beleef de bevrijding rond Arnhem

1

Een perfecte bestemming voor een dagje fietsen rond 4 en 5 mei? Da’s Arnhem. Ontdek er al rijdend de historische locaties van de Slag om Arnhem. 

Bevrijding

De Bevrijdingsroute (40 km) en de Liberation Route Arnhem (49 km) leiden je beide langs het Airborne Museum en Airborne at the Bridge. Twee mooie plekken die je meer vertellen over de bevrijding.

Het Airborne Museum vind je in Villa Hartenstein, in 1944 het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen. Het is het enige hoofdhuis van een buitenplaats in dit gebied dat nog toegankelijk is voor het publiek. Het merendeel van de buitenplaatsen is verwoest bij de Slag om Arnhem en een klein deel is nog in particuliere handen. Een unieke kans om zo’n landhuis van binnen te bekijken! De expositie zelf is ook de moeite waard. In de Airborne Experience beleef je de Slag om Arnhem: je stapt er in de voetsporen van een Britse parachutist. Museumcafé ‘Het Rode Hert’ is een fijn stekje voor koffie, vers gebak en lunch.

Bevrijding

Bevrijding

Airborne at the Bridge

Sinds vorig jaar kun je een bezoek brengen aan Airborne at the Bridge, een dependance van het Airborne museum bij de John Frostbrug, de bewuste brug uit de film A bridge too far. Arnhem bleek inderdaad een brug te ver tijdens de Operatie Market Garden. Airborne at the Bridge vertelt de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem. De grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog.

Bevrijding Bevrijding

Tip: verbindt beide locaties met elkaar met de Bevrijdingsroute!

Arnhem in

Ga vooral ook nog even Arnhem in. Er valt veel leuks te ontdekken!

  • Bezoek de Eusebiuskerk. Neem de panoramalift en geniet van het fantastische uitzicht vanuit de glazen balkons op 60 meter hoogte.
  • Beetje lekker zondigen mag als je actief bezig bent, toch? Daarvoor ga je naar Sugar Hill. In het hippe Modekwartier geniet je van zelf samengestelde koffiemelanges en taarten van het zoete zusje Sweet Sugar Hill.
  • LOFT Arnhem is een prachtige interieurwinkel, waar je kunt slapen in dezelfde sfeer. 

Bevrijding   Bevrijding

Deel.

Over de auteur