Vier 75 jaar vrijheid dicht bij huis met de Liberation Route

3

Deze week gingen 4 en 5 mei door de coronacrisis aan veel mensen voorbij. Wil je toch even stilstaan bij deze bijzondere dagen – het is immers precies 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is! – ga dan in eigen omgeving op zoek naar de locaties van de Liberation Route. En lees het prachtige boek over de bevrijding van Frankrijk: Vrijheid. Nu met winactie!

Liberation Route fietsroute

Misschien heb je er wel van gehoord. Door heel Europa zijn luisterplekken ingericht die je spannende verhalen vertellen uit de tijd van de bevrijding. Op de site van de Liberation Route – het spoor van de bevrijders – vind je alle locaties die iets te maken hebben met die tijd. Soms heel onopvallende plekjes in je eigen buurt, waar een verhaal aan verbonden is waar je geen weet van hebt. Ontzettend leuk en leerzaam om in te duiken. Zoals hier in de regio Arnhem-Nijmegen. Maak er een mooie fietstocht van door een paar van die plekken aan elkaar te verbinden!

Winnen: 3x het boek Vrijheid

Je kunt ook 75 jaar vrijheid vieren met bijzondere boeken, gebaseerd op historische feiten. Indrukwekkende verhalen over uitzonderlijke mensen in de Tweede Wereldoorlog. Het pas verschenen boek Vrijheid van Imogen Kealey is een bijvoorbeeld een aanrader. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de Britse Nancy Wake, de vrouw die de Duitse bezetter jarenlang in een kat-en-muisspelletje verwikkeld hield. Met als hoogtepunt een epische fietstocht dwars door bezet Frankrijk. Het boek wordt nog verfilmd met Anne Hathaway in de rol van Nancy Wake.

Winnen? Klik door naar dit formulier en laat je gegevens achter!

 

 

Deel.

Over de auteur

3 reacties

  1. F.J. Jens op

    Gezien mijn interesse in de gang van zaken van de tweede wereldoorlog en onze interesse in Frankrijk als vakantieland, lijkt me dit boek een mooie aanvulling

  2. Pingback: Winactie 75 jaar bevrijding: Atlas van WOII - FietsActief.nl